İcra ve İflas Hukuku

2004 sayılı icra ve iflas kanunu, icra ve iflas hukukunun esasını oluşturur. Tüzel ve gerçek kişilerin yaptıkları işlerde ekonomik olarak zor durumda kalmaları halinde yasal olarak neler yapılacağı, icra ve iflas hukukunda detaylı bir şekilde yer alır. 

Tasfiye, kapanma, icra ve haciz işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceği, icra ve iflas hukuku kapsamındadır. İcra ve iflas hukukunun temel amacı, ticari hayatın sağlıklı bir şekilde işlemesini sağlamaktır. 

İcra ve iflas hukuku: Bireylerin atmadıkları imzalara ve sahip olmadıkları borçlara itiraz etmesi, Fatura, kira ve bireysel borçlar, Ev ve ofislerin tahliye işlemleri, İhalenin feshedilmesi, İcra takibinin iptali, İcra takibine yapılan itirazlar, İcra takibine yapılan itirazların kaldırılması için dava açılması, İstihkak davaları, Kıymet takdirine karşı itiraz davaları, Konkordato ilan edilmesi, İflas erteleme istenmesi, Menfi tespit davaları, Ödeme emirlerine karşı yapılan itirazlar, Sıra cetvellerine karşı yapılan itirazlar, Yapılan itiraz sonrasında, sıra cetvellerinin iptal edilmesi.

İcra ve iflas hukukunda; ilamlı icra, ilamsız icra, kesin haciz, ilave haciz, geçici haciz, tamamlama haczi ve ihtiyati haciz gibi işlemler yer alır.

Call Now Button